fbpx

Fabio

Fabio maakt samen met mede-deelnemers Anne en Marthe een ecologische voetafdruk van de stadsboerderij Osdorp. Daarnaast volgen ze trainingen gericht op persoonlijk leiderschap. ‘Je leert hier werken vanuit je waarden en minder in je hoofd te zitten; gewoon lekker gaan!’

Waarom doe je mee aan Impact Creators Amsterdam?
“Ik wil graag meer leren over sociaal ondernemerschap en echt in de doe-modus komen. Ook wil ik graag groeien, niet alleen zelf, maar ook samen met de groep waarmee we bezig zijn.”

Wat doen jullie op de Stadsboerderij Osdorp?
“We zoeken uit wat we hier kunnen verbeteren op gebied van duurzaamheid, en hoe we het nog mooier kunnen maken. We komen hierdoor ook in contact met andere tuinderijen, bouwen netwerken op en verzamelen alle informatie om te kijken of we samen tot meer mogelijkheden kunnen komen.”


‘Ik leer hier in het moment te zijn, stappen te zetten en kijken wat er gebeurt’


Wat zijn je leerdoelen?
“Ik vind dingen vanuit je waarden doen een heel mooi leerdoel. Duurzaamheid is voor mij een belangrijke waarde.

Een ander leerdoel is doén. Niet teveel in je hoofd zitten, gewoon gaan. Wel enige richtlijn hebben: hier willen we komen, maar dan gewoon lekker beginnen. Dan kun je dingen geleidelijk altijd nog aanpassen. Ik leer hier om in het moment te zijn, stappen te zetten en te kijken wat er gebeurt.”


Wat leer je hier wat je niet uit een opleiding haalt?
“Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Ik denk deze elementen niet op deze manier terugkomen in bepaalde opleidingen. Terwijl het een mooie toevoeging zou zijn. Ik denk dat er meer aandacht aan mag worden gegeven in het ‘normale’ onderwijs. Ik zie en ervaar bij mezelf dat persoonlijke ontwikkeling best een ding is bij jongeren. Denk aan burn-outs, en andere mentale dingen die zich afspelen bij jongeren. Dat is iets wat leeft nu. Impact creators Amsterdam geeft daar door middel van persoonlijk leiderschap op een hele mooie manier aandacht aan. Je leert om ermee aan de gang te gaan.”


Wat is de toegevoegde waarde van ICA?
“Wat me heel erg aansprak in de training, is dat mensen een bepaald persoonlijk stukje van hun leven deelden. Op een kwetsbare manier deelde je verhalen met elkaar, over waarom bent zoals je bent en wat je gevormd heeft. Dat vind ik iets heel moois van Impact Creators Amsterdam; het blijft niet aan de oppervlakte, er wordt iets van binnenuit getriggerd. Dit is wie we zijn, we hebben allemaal een andere achtergrond en allemaal een andere studie gedaan, maar we kunnen onze talenten en kwaliteiten tot een geheel brengen door onze achtergronden en persoonlijke verhalen. Ik denk dat dat heel sterk is aan Impact Creators Amsterdam.”

Wie ben jij?

Weet je even niet zo goed wat je wilt gaan doen, maar wil je toch aan je toekomst bouwen? Join dan een van onze programma’s bij jou in de buurt! Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons centraal. Onze missie is om jou een stap verder te helpen.