fbpx

Kylian

‘Wat je doet wordt echt gewaardeerd, dat is een fijn gevoel.’

Kylian woont in Amsterdam Noord en doet mee aan het Impact Creators Amsterdam programma Talentontwikkeling. We spreken Kylian bij Jeugdland, waar hij tussen het harde werken door vertelt over zijn ervaringen.


Vertel Kylian, wat houdt het project in en hoe bevalt het je?

“Het programma waar ik aan meedoe, Talentontwikkeling, is vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling en een positief deel uitmaken van de maatschappij. Je doet vrijwilligerswerk en volgt tweewekelijkse trainingen. Tijdens de training wordt gefocussed op je persoonlijke ontwikkeling. Er wordt goed gekeken naar wat je eigen doelen zijn en wat je wilt halen uit het programma. En de rest van de week, als je geen training hebt, doe je vrijwilligerswerk. Nu zit ik bij Jeugdland en dat is heel leuk, het bevalt heel goed!”

Wat heeft het tot nu toe gebracht?
“Het heeft me praktische vaardigheden geleerd, zo heb geleerd hoe je kruiden kunt telen, zaaien en planten. En daarnaast leer je communicatieve skills. Vorige week werkte ik bijvoorbeeld bij het huttendorp, daar leer je met kinderen omgaan, je moet regels uitleggen, hamers en spijkers uitdelen, dat is echt een andere manier van omgaan dan met volwassenen.”

Wat leer je bij ICA?
“Ik leer hier naar mijn gevoelens te luisteren. Tijdens de deelname aan het programma voel je natuurlijk allemaal dingen, en tijdens de trainingen heb je het daar ook over met de deelnemers en de projectleiders. Ja, echt luisteren naar je gevoel, dat leer je hier.”

Wat voor gevoel is dat?
“Het zijn heel veel verschillende dingen. Het ligt ook aan de plek waar je bezig bent. Hier heb ik een gevoel van waardering, dat ik echt nodig ben. Je doet nuttig werk. Ik heb bijvoorbeeld gisteren voor zes mensen gekookt, en dat werd gewoon heel erg gewaardeerd. Dat is een fijn gevoel. Om dat te kunnen en mogen voelen, dat is wel fijn.”

Doe je een opleiding?
“Ik ben vijf maanden geleden gestopt, ik deed computer science. Ik trok het eigenlijk niet meer, ik vond de opleiding niet interessant genoeg, en ben naar Amsterdam verhuisd. Ik vind het leuk in Amsterdam, en nu ben ik op zoek naar wat ik wel wil. Het programma leek me een hele goede stap om te kijken naar: wat vind ik leuk, wat kan ik en waar ben ik goed in?”

Wat leer je bij ICA wat je niet bij je opleiding leerde?
“De opleiding die ik deed was niet heel  sociaal, een soort zelfstudie. Je doet alles op je eigen tempo, maar je hebt geen klasgenoten, en geen leraar. Daarom denk ik dat je bij dit ICA-programma veel meer sociale skills leert.”

Zou je ICA aanraden?
“Ja, ik zou het zeker aanraden. Het is heel goed voor je ontwikkeling, en om zoveel mogelijk mee te maken. Je kunt hier zoveel mogelijk verschillende dingen proberen, hier krijg je echt die kans. Ze luisteren ook heel goed naar je. Als je iets anders wilt proberen, is dat echt geen probleem. Het contact met de projectleiders loopt heel goed, en zij kunnen ook het contact regelen voor je met de organisaties waar je vrijwilligerswerk doet.”

 

Wie ben jij?

Weet je even niet zo goed wat je wilt gaan doen, maar wil je toch aan je toekomst bouwen? Join dan een van onze programma’s bij jou in de buurt! Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons centraal. Onze missie is om jou een stap verder te helpen.