fbpx

“ICA was de eerste stap naar een betere toekomst” – Salam (27)

Salam, komt uit Yemen, waar hij 20 jaar van zijn leven doorbracht. Hij heeft inmiddels een inspirerende reis van persoonlijke groei doorgemaakt. Als kind was hij al gefascineerd door presentatoren op tv, maar hij was zich er echter nog niet bewust van dat hij hiermee wat wilde doen…

Voor Salam was Impact Creators Amsterdam (ICA) de eerste stap naar een betere toekomst. Hij voelde zich doelloos en onzeker, maar hij is nu wakker geschud. Hij vond er naast afleiding van zijn verleden, nieuwe mensen en bouwde zo een netwerk op. Vrijwilligerswerk gaf hem niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook een doel in het leven. Hij gelooft sterk in het belang van een duidelijk levensdoel als motivatie om hard te werken.

Nu maakt hij deel uit van de MDT missie* en streeft hij naar een master in international relations. Zijn advies aan anderen is simpel maar krachtig:

“Volg je hart en als je iets wilt doen, denk er dan niet te lang over na en doe het gewoon!” 

Salam’s inspiratiebron is het helpen van anderen, wat voortkomt uit zijn eigen moeilijke ervaringen. In zijn eigen woorden zegt hij ‘’Hoe meer je hebt meegemaakt, hoe meer je anderen hiervan wilt beschermen’’. Zijn talent voor spreken wil hij inzetten om anderen te inspireren. Hij droomt van een YouTube-kanaal, spreekt op conferenties en overweegt zelfs de politiek in te gaan, alles met als doel miljoenen mensen te bereiken en te inspireren.

Hij gelooft dat je door een persoon het inspireren, indirect duizenden anderen kan inspireren, zonder dat je zelf zal weten dat jij dat hebt veroorzaakt. Hij ziet zijn toekomst in het combineren van spreken en liefdadigheidswerk, met de ambitie om een positieve impact te hebben op zoveel mogelijk levens, net zoals zijn inspiratiebronnen zoals Ghandi. Hij is tevreden over waar hij nu staat en is erg positief over de mogelijkheden. Hij staat er niet meer alleen voor en heeft een netwerk opgebouwd waar hij op aan kan.

*Impact Creators Amsterdam is onderdeel van het landelijke MDT-programma (Maatschappelijke Diensttijd). Meer informatie over dit programma vind je op https://www.doemeemetmdt.nl/ 

Salam heeft inmiddels een inspirerend Instagram-kanaal waar hij mensen in Amsterdam interviewt!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
Twitter

Wie ben jij?

Weet je even niet zo goed wat je wilt gaan doen, maar wil je toch aan je toekomst bouwen? Join dan een van onze programma’s bij jou in de buurt! Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons centraal. Onze missie is om jou een stap verder te helpen.