Sociaal Ondernemerschap

Wil jij leren ondernemen?

Ga aan de slag bij een Amsterdamse onderneming! Bij het programma Sociaal Ondernemerschap leer je de basisprincipes van een bedrijf en brengen we je met de juiste mensen in contact. Je leert onderzoek te doen, een bestaande opdracht aan te pakken of een eigen project te ontwikkelen – en we helpen je deze in de praktijk te brengen. Het is zelfs mogelijk om je eigen┬ástartup te beginnen! Dit terwijl je ook nog eens positief bijdraagt aan de wereld om je heen! Hadden we al benoemd dat je ook een officieel certificaat ontvangt? Wedden dat dit goed staat op jouw CV? ­čśë

niet teveel in je hoofd zitten, maar gewoon lekker gaan: dat is ICA!

Programma

Tijdens Sociaal Ondernemerschap krijg je diverse trainingen, zoals:

  • Crowdsourcing
  • Persoonlijk leiderschap (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)
  • Design Thinking (leer maatschappelijke problemen met een frisse blik te bekijken, bedenk veel creatieve idee├źn en kom tot tastbare oplossingen!) 
  • Pitch Training
  • En nog veel meer…

Tijdsinvestering

Periode: 8 oktober tot 18 februari 
Totaal: 20 weken, ongeveer 20 uur per week

Elke week:

  • Vrijdag 09:30 tot 13:30 trainingen & begeleiding
  • 12-16 uur zelfstandig werken aan de weekchallenges en aan de slag bij een gastorganisatie/ je eigen impact project (samen met je team).

    LET OP: max. 20 jongeren, vol=vol! 

Wie ben jij?

Heb jij een tussenjaar, ben je gestopt met je studie of werkend? Maar wil jij jezelf toch verder ontwikkelen? Onze missie is om jou een stapje verder te helpen. Met innovatieve trainingen en uitdagende opdrachten vergroten we je zelfkennis en halen we je uit je comfortzone. Daarbij ligt de focus op een ondernemende houding en richten we ons op jouw toekomst; zo krijg je bijvoorbeeld persoonlijke coaching bij het ontwikkelen van jouw eigen idee├źn.