fbpx

Doe mee met jouw sportorganisatie!

De Gemeenteraad heeft een motie aangenomen om de sport beter in MDT (maatschappelijke diensttijd) te betrekken! De gemeente intensiveert de samenwerking met Impact Creators Amsterdam o.a. op het gebied van sport om jongeren de kans te geven om een meer sportief MDT te gaan doen. Zo krijgen sportorganisaties de kans om instroom van jongeren te versterken, helpende handen te krijgen of een vraagstuk bij hun te laten helpen oplossen. Op deze manier zijn de jongeren en sportorganisaties van toegevoegde waarde zijn voor elkaar. Ben jij geïnteresseerd om met jouw sportorganisatie mee te doen aan Impact Creators Amsterdam? Let’s dive in! 

Wat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?
MDT is een landelijk actieprogramma van de Rijksoverheid. MDT is een periode waarin jongeren ontdekken wat ze graag willen doen, voor henzelf en voor de samenleving. Ze ontdekken en versterken hun talenten, ontmoeten andere jongeren, krijgen training en coaching en leren door te doen; door vrijwillige inzet bij een maatschappelijke organisatie in hun buurt of wijk. Bijvoorbeeld bij een sportorganisatie. Op dit moment zijn er in de gemeente Amsterdam meer dan 15 diverse MDT-programma’s. In de toekomst worden dat nog veel meer. Er zijn in 2020 3000 jongeren bereikt, in 2021 kwamen daar zeker 2000 bij. Een diversiteit aan maatschappelijke organisaties, jongerenwerk, sociale ondernemingen, jeugd- en sportnetwerken voeren MDT uit onder verschillende namen.

Wat is Impact Creators Amsterdam?
Impact Creators Amsterdam is een MDT-programma van de gemeente Amsterdam. Het is in ontwikkeling sinds 2019 en loopt tot en met 2024. Impact Creators Amsterdam zet in op samenwerking tussen Amsterdamse organisaties en instellingen met als doel dat Amsterdamse jongeren hun talenten kunnen ontdekken terwijl ze zich inzetten voor de stad. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar krijgen trainingen, workshops en individuele begeleiding en leveren vrijwillige inzet bij organisaties in de stad. De jongeren zijn 2 dagen per week gedurende 20 weken actief in ICA. De helft van die periode krijgen de jongeren diverse trainingen en workshops en individuele begeleiding. Daarnaast gaan ze aan de slag op een Impactplek bij maatschappelijke organisaties in de stad. Op die Impactplekken gaan zij concreet een helpende hand bieden een vraagstuk onderzoeken en oplossen. De jongeren ontvangen bovendien onkostenvergoeding en een landelijk erkend MDT-certificaat.

Wat wil de gemeente Amsterdam met MDT?

De gemeente ziet MDT als waardevolle werkwijze om met jongeren te werken aan kansengelijkheid en sociale cohesie. De inzet op talentontwikkeling en burgerschapsvorming past bij uitstek in het preventief jeugdbeleid en in de sociale basis van de stad. De Gemeenteraad heeft ook een motie aangenomen om de sport beter in MDT te betrekken. De gemeente intensiveert de samenwerking met ICA op het gebied van sport om jongeren de kans om een meer sportief MDT te gaan doen, zo kunnen jongeren en sportorganisaties van toegevoegde waarde zijn voor elkaar. Een win-win situatie! 

Periode: begin maart tot half juni

Dus, kunnen jullie wel een extra handje gebruiken
of willen jullie graag nieuwe perspectieven ontvangen over bepaalde thema’s binnen jullie organisatie?
Aanmelden kan via info@impactcreatorsamsterdam.nl (Sophie)

 

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
Twitter

Wie ben jij?

Weet je even niet zo goed wat je wilt gaan doen, maar wil je toch aan je toekomst bouwen? Join dan een van onze programma’s bij jou in de buurt! Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons centraal. Onze missie is om jou een stap verder te helpen.